България получи още един удар по посока на Шенген. На пресконференция

...
България получи още един удар по посока на Шенген. На пресконференция
Коментари Харесай

Още един удар! Пленкович обвини България за мигрантския поток

България получи още един удар по посока на Шенген. 

На конференция в Австрия хърватският министър председател Андрей Пленкович  ни упрекна, че сме отговорни за мигратския напън. Това е сериозна офанзива против българското държавното управление на Николай Денков, което се кълне, че пази добре границата на Европейски Съюз от бежанците и желае да убеди западните ни сътрудници в този факт. 


Според Пленкович " балканският мигрантски маршрут стартира от България и Гърция ". И акцентира, че неговата страна „ е положила оптимални старания да спре незаконната миграция “.

Освен това страните от района би трябвало да съгласуват визовата си политика с тази на Европейския съюз. В момента може да се влезе като екскурзиант без виза и по тази причина „ трафикантите влизат елементарно в сърцето на Европа “, цитира Българска телеграфна агенция сериозните думи на Пленкович.

На конференция след диалозите сред австрийския федерален канцлер Карл Нехамер и хъраватския му сътрудник Андрей Пленкович, който през вчерашния ден беше на посещаване, бе наранена и тематиката за въвеждане на надзор по границата сред двете страни, които Пленкович разяснява като „ краткотрайна мярка “ и разследване от „ ограниченията на Италия “, които станаха причина „ и Словения да ги последва “, означават средствата за всеобща информация в Австрия.

В началото на годината Хърватия беше призната в Шенгенското пространство, напомня „ Курир “, а България и Румъния към момента чакат заради австрийското несъгласие. Тогава Нехамер се обоснова със относително слабия мигрантски поток от Хърватия за Австрия. Днес канцлерът отбрани това свое мнение и акцентира, че броят на хванатите мигранти, пристигнали от Хърватия, е „ намалял фрапантно “.

Сегашното затваряне на границите е последица на двустранните ограничения, въведени и от Германия през последните дни. Това е принудило и Австрия „ да разшири “ граничния надзор, съобщи канцлерът поради настоящите от тази седмица ограничения по чешката граница.

Що се отнася до Италия, Австрия няма сходни планове.

Досега няма известия, че натискът по италианската граница пораства. Миграционните потоци към Австрия ще продължат да се движат от изток на запад, като числата се движат в вярна посока. Намалели са фрапантно, отговори Нехамер на въпрос от АПА.

 

В началото на годината Хърватия беше призната в Шенгенското пространство, припомня „ Курир “, а България и Румъния все още чакат поради австрийското противоречие. Тогава Нехамер се обоснова със релативно слабия мигрантски поток от Хърватия към Австрия. Днес канцлерът отбрани това свое мнение и подчертава, че броят на хванатите мигранти, пристигнали от Хърватия, е „ намалял фрапантно “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР